Kiadták a figyelmeztetést, itt a teljes lista, ha ilyen tv-d van otthon, erről jobb ha tudsz

Az LG okostévéinek jelentős biztonsági rései veszélyeztethetik a felhasználók magánéletét és adatait.

A Bitdefender biztonsági kutatói figyelmeztetnek arra, hogy a 91 ezer LG okostévének hibái miatt támadók könnyen jogosulatlan hozzáférést szerezhetnek az eszközökhöz.

A sebezhető WebOS-es LG tévék lehetőséget adnak arra, hogy támadók megkerüljék az engedélyezési folyamatot, illetve parancsokat futtassanak a készülékeken.

Ez a biztonsági rés főként a Dél-Koreában értékesített készülékeket érinti, de más régiókban, így Magyarországon is lehetnek érintett felhasználók.A sebezhetőségek az alábbi rendszerverziókat és készülékeket érintik:

  • webOS 4.9.7 – 5.30.40 (pl. LG43UM7000PLA)
  • webOS 04.50.51 – 5.5.0 (pl. OLED55CXPUA)
  • webOS 0.36.50 – 6.3.3-442 (pl. OLED48C1PUB)
  • webOS 03.33.85 – 7.3.1-43 (pl. OLED55A23LA)

Bár a Bitdefender már tavaly novemberben jelezte a hibákat az LG-nek, a gyártó csak idén márciusban adta ki a szükséges biztonsági frissítéseket.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ezeket a frissítéseket a felhasználóknak manuálisan kell telepíteniük, és lehetőségük van azok elnapolására is.Az LG okostévéjük tulajdonosai számára javasolt rendszeresen ellenőrizni a frissítéseket a Beállítások – Támogatás – Szoftverfrissítés menüpontban.

Itt lehet ellenőrizni, hogy van-e elérhető új frissítés a tévé WebOS rendszeréhez, és beállítható az automatikus frissítés is a biztonságosabb használat érdekében.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*