MOST kaptuk a hírt – Ha te is kapsz ilyet a Magyar Postától, NE VEDD ÁT!!!

Az utóbbi időszakban egyre gyakoribbak az átverések és csalások, amelyek során az elkövetők aljas módszerekkel próbálják megtéveszteni az embereket.

A legújabb eset a Magyar Postát érinti, akik közleményben figyelmeztetnek az általuk tapasztalt növekvő számú visszaélésekre.

Az elmúlt időszakban ismételten megnőtt a Magyar Posta és szolgáltatásai nevében történő csalások száma, melyek során a csalók jogosulatlanul használják fel a cég védjegyeit és arculati elemeit annak érdekében, hogy megtévesszék a lakosságot. Egyre több ügyfél érkezett bejelentéssel a hamis értesítésekről, amelyek gyakran e-mailben, sms-ben vagy telefonhívás formájában érkeznek.

Az átverések leggyakoribb formái közé tartozik a csomag átvételére, nem létező nyereményjátékra, promócióra vagy jótékonysági akcióra vonatkozó hamis értesítések küldése. A csalók az adatokat egyeztetésre kérik, vagy fizetési kötelezettségekkel, díjakkal fenyegetnek.Néha még az apróhirdetési portálokon is megjelennek, és magukat komoly vevőként feltüntetve, a Magyar Posta nevében hamis e-mailekben vagy sms-ekben próbálnak adatokat és pénzt kicsalni.

Fontos tudni, hogy ezek az e-mailek és sms-ek gyakran tartalmaznak linket, amelyre soha ne kattintsunk, mert ezek általában adathalász weboldalakra vezetnek, ahol a csalókhoz kerülhetnek az általunk megadott információk. Emellett a rosszindulatú szoftverek is veszélyt jelenthetnek a link megnyitásakor.

A Magyar Posta azt kéri ügyfeleitől, hogy mindig óvatosak legyenek, és soha ne adjanak meg személyes vagy pénzügyi adatokat olyan megkeresések esetén, amelyek gyanúsak vagy nem hitelesnek tűnnek. Mindig ellenőrizni kell a feladó e-mail címét vagy a küldő telefonszámát, és a posta hivatalos weboldalának (www.posta.hu) adatait kell összevetni az általuk kapott üzenetekkel.Az igazi Magyar Posta soha nem küld értesítéseket külföldi telefonszámról vagy “.com” végződésű e-mailcímről, és minden hivatalos értesítésében a posta hivatalos weboldalának linkje szerepel. Amennyiben valaki nyomkövetési kódot kap küldeményéhez, a Posta honlapján lehetőség van annak ellenőrzésére.

Vigyük mindig az óvatosságot és a körültekintést az ilyen jellegű megkeresések esetén, hogy elkerülhessük az adatlopást és a pénzügyi veszteségeket!

forrás

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*