Hatalmas baki, ilyen még nem volt a Híradó történelmében

Szellő István már csaknem 27 éve az RTL Híradó műsorvezetője, hiszen 1997-ben láthatták először képernyőn a nézők.

Több mint 20 éve Erős Antóniával alkot egy tévés párost, és ennyi tapasztalattal a hátuk mögött már kisujjból kirázzák a műsorvezetést. Azonban akadnak olyan ritka pillanatok, amikor ők sem tudnak uralkodni magukon, és teljes káosz alakul ki a hírstúdióban.

Szellő István 57. születésnapja alkalmából készítettünk egy összeállítást a legikonikusabb tévés bakijairól és a leghumorosabb pillanatairól.Bár a hírek bemondásához határozott arcot kell vágnia Szellő Istvánnak, és hangsúlyosan, kizökkenés nélkül továbbítani az információkat a nézőknek, valójában korántsem egy morcos, kimért személy.

Sőt, gyakran tréfálkozik a műsorvezetőtársával és a kollégáival. Az elmúlt évek során számos vicces, felejthetetlen baki csúszott be a Híradó adásaiba.

Nemrégiben elárulta, hogy kidolgozott egy külön módszert arra, hogy elkerülje a röhögést bizonyos felkonferálások alkalmával, mert gyakran viccelődnek Erős Antóniával a vágás előtti szünetekben is.

“A legrosszabb az ilyenkor egyébként, hogyha bármelyikünk bármit mond, és a melletted levő szinte fetreng az asztalon, és neked ilyenkor Murphy törvénye szerint mindig valami komoly hír szokott jönni. Valamilyen tragédia, kényszerleszállás… Ilyenkor a legnehezebb visszatartani a nevetést.

Erre van egy módszer, amikor nem szoktam levegőt venni. Ezt a kollégák úgy hívják, hogy félárbóc, amikor látják, hogy így nézek és kitámaszkodom” – ecsetelte a tévés tavaly egy RTL-es műsorban.

“Sokszor az van, hogy kimondod és utána elkezdesz azon gondolkozni, hogy ezt most tényleg kimondtam? De lehet, hogy ilyenkor az ajtón keresztül már áthallatszik az, hogy a vezérlőben nevetnek (…) Egyébként volt olyan, hogy 2-3 felkonfot én mondtam el helyette, mert annyira nevetett.

Ilyenkor mindig az van, hogy sajnos a következő hír az egy nagyon szomorú dologról szól és akkor le kell magadban küzdeni ezt az egészet. Megpróbálod összeszorított fogakkal elmondani úgy, hogy ne nevesd el magad, nehéz” – mesélte pár évvel ezelőtt a Nagy szám című műsorban István, melyben be is vágtak néhány váratlan, viccesebb pillanatot.

Egyszer például egy darazsat csapott le éppen a stúdióban, máskor hirtelen hapcizott egyet, míg akadt olyan alkalom is, amikor éppen Antónia friss manikűrjét mutogatta büszkén a nézőknek.Mit számít a több évtizedes ismeretség? A híradósok az egyik adásban éppen a Hubble-teleszkópról beszéltek, amikor Szellő István más néven szólította Erős Antóniát, aki ezután nemigen tudta újra felvenni a pókerarcot és a komoly szerepet, így a műsor végéig visszatérően nevetett azon, hogy a kollégája Anitának hívta őt.

2021-ben egy új szerepben mutatta meg magát a népszerű tévés, amikor életében először énekelt nagy nyilvánosság előtt. Szellő számára a Queen 1986-os koncertje meghatározó élmény volt, így a Nagy szám című műsorban elénekelte azt a dalt, amit akkor hallott Freddie Mercurytól a Népstadionban.

A nem mindennapi alakítása után több munkatársa is megjegyezte, mennyire bátor volt, hogy kamerák előtt merte megcsillogtatni a hangját.

A legendás híradós páros egyszer annyira elengedte magát a műsorvezetés közben, hogy még szkanderversenyt is tartottak.

  • “Azt hittem, csak viccelsz. Úgyis lenyomlak!” – hangzott el Antónia szájából, mire István már nyújtotta is felé a kezét.
  • “Hát, gyere, próbáljuk ki! Úgyis voltál edzésen” – buzdította kuncogva.

Szellő István és Erős Antónia párosa több mint két évtizede uralja az RTL Híradót, és nem csak szakmai profizmusukkal, de emberségükkel és humorukkal is belopták magukat a nézők szívébe.Szellő István 57. születésnapja alkalmából készült összeállításunkból látható, hogy a híradós nemcsak komoly hírközlő, de igazi mókamester is, aki a legváratlanabb pillanatokban képes megnevettetni mind a kollégáit, mind a nézőket.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*