Ha te is kapsz ilyen hívást, azonnal tedd le, az összes számládon lévő pénzt lecsapolják

Az OTP Bank mostanában azt tapasztalta, hogy egyre több csaló próbálkozik ügyfeleikkel, hamis banki hívásokkal és trükkös módszerekkel.

A pénzintézet sürgősen figyelmeztette ügyfeleit ezekre az átverési kísérletekre, amelyek során a csalók a bank nevében, a biztonsági munkatársaknak kiadva magukat, megpróbálják megszerezni az ügyfelek személyes és banki adatait.

“Az elmúlt napokban egyre több ilyen hívást észleltünk, amelyekben a csalók olyan módszereket alkalmaznak, amelyekkel az ügyfeleket arra próbálják rávenni, hogy telepítsenek olyan szoftvereket, amelyek valójában csak arra szolgálnak, hogy azok segítségével hozzáférjenek az Ön banki adataihoz” – nyilatkozta az OTP Bank egyik képviselője.Az ügyfeleknek fokozott óvatossággal kell eljárniuk, és soha ne adjanak ki személyes vagy banki adataikat telefonon keresztül, különösen, ha a hívó állítólag a bank munkatársa.

A bank sohasem fog kérni ügyfeleitől olyan programok telepítését, amelyekkel kapcsolatban nem egyértelmű, hogy miért van rájuk szükség.

“A csalók gyakran olyan módszereket alkalmaznak, amelyek látszólag a biztonság növelését vagy a csalások megelőzését célozzák, de valójában csak arra szolgálnak, hogy azok segítségével hozzáférjenek az Ön személyes és banki adataihoz” – tette hozzá az OTP Bank szóvivője.Az OTP Bank kiemelte, hogy mindig fokozott körültekintéssel kell eljárni az ilyen telefonhívások során. A bank soha nem fogja kérni ügyfeleitől, hogy telepítsenek bármilyen programot, és munkatársai sem fognak fotókat küldeni azonosítás céljából.

Az ügyfeleknek azt is javasolják, hogy figyelmesen olvassák el az SMS-eket és push üzeneteket, és soha ne osszák meg másokkal a banki belépéshez szükséges kódokat.

Az OTP Bank hangsúlyozza, hogy az ügyfelek biztonsága kiemelkedő fontosságú, és minden lépést megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék az ügyfelek adatait és pénzét az ilyen típusú csalásoktól.A bank továbbra is folyamatosan figyeli az ilyen jellegű incidenseket, és azon dolgozik, hogy felhívja ügyfelei figyelmét az ilyen kísérletekre, valamint hogy megerősítse az online biztonságot.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*