Van egy nagyon rossz hírünk azoknak, akik kávéznak – Megfizethetetlenné fog válni…ÍME

Magasabb kávéárakkal és szűkösebb ellátmánnyal kell számolnia jövőre a kereskedőknek és a fogyasztóknak is egyaránt egy új törvény miatt Európában. Kávéhiány és -drágulás várható az európai piacon egy tavaly az erdőirtás kontrollálása és visszaszorítása miatt bevezetésre került törvény miatt, amelynek értelmében a vállalatoknak átvilágítási nyilatkozatot kell benyújtaniuk arról, hogy 2020. december 31. után nem irtottak ki vagy károsítottak erdőt termékeik előállításához. A német kávéipari szakmai képviseleti szervezet, a Deutscher Kaffeeverband közölte: környezetvédelmi okokból hamarosan szűkítik a beszerzési forrásokat, ezzel kapcsolatos aggodalmukat is kifejezték. Hiány léphet fel a német és az európai piacon, ezért a még beszerezhető kávé ára jelentősen emelkedni fog

– idézte egy német szaklap, a Lebensmittel Zeitung, majd a kávéipari szervezet ügyvezető igazgatója a rendelet elhalasztását kérte.

Az ügyben felmerülő kérdésére az illetékes szóvivő azt a választ adta, hogy „nincs tudomásuk olyan tényekről, amelyek alapján arra lehetne következtetni, hogy a rendelet az élelmiszerárak emelkedését eredményezné.”

Forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*