Szigorítás – Ha neked is van kutyád vagy macskád, most figyelj, ez kemény lesz

Az Európai Bizottság fontos lépéseket tesz a kutyák és macskák jólétének és nyomon követhetőségének javítása érdekében.

Az elképzelések szerint az uniós eljárásokat egységesítenék, érintve a tenyésztést, elhelyezést és gondozást, mind a tenyésztő létesítményekben, mind az állatkereskedelemben és menhelyeken.

A Bizottság célja, hogy erősítse a nyomon követhetőséget, és ezen keresztül csökkentse az illegális kereskedelem kockázatát. Ennek érdekében kötelezővé tennék az állatok azonosítását és nyilvántartásba vételét.A javaslat részeként az Európai Bizottság csatlakozik a “Szőrmementes Európa” európai polgári kezdeményezéshez, amely a bundájukért való kutyatenyésztés visszaszorítását tűzte ki célul.

Az Európai Bizottság által tervezett rendelet leginkább a kutyák és macskák kereskedelmét érinti, amely évente mintegy 1,3 milliárd eurót tesz ki az EU tagállamaiban. Az eltérő jóléti normák miatt szükség van minimális követelmények meghatározására a kiskedvencek tenyésztésére, elhelyezésére, gondozására és kezelésére.Az illegális kereskedelem online térben való növekedése további ellenőrzési és szabályozási intézkedéseket tesz szükségessé.

Az online értékesítésre vonatkozó szigorú nyomonkövethetőségi követelmények és automatizált ellenőrzések segítik mind a hatóságok, mind a vásárlók hatékonyabb munkáját.

forrás

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*