Óriási leállás jön Magyarország egyik legnagyobb bankjánál, a számláidat se fogod tudni befizetni

Figyelmeztetett Magyarország egyik legnagyobb bankja, hogy hamarosan karbantartást fognak végezni náluk. Résen kell lenned, mert rengeteg szolgáltatás nem lesz elérhető.

Sok szolgáltatás elérésében lesz fennakadás

A bankok informatikai rendszerének karbantartása létfontosságú tevékenység, amely biztosítja a pénzintézetek zavartalan működését és az ügyfelek biztonságát.

A karbantartás során többek között az alábbiakra figyelnek: a szoftverek és alkalmazások legújabb verzióira való frissítés, hogy a rendszer védett legyen a kiberfenyegetésekkel szemben. Fontos az adatvédelmi protokollok ellenőrzése és erősítése, hogy az ügyfelek személyes és pénzügyi adatai biztonságban legyenek. Közben a szerverek, adattárolók és egyéb hardverelemek állapotának felülvizsgálata és szükség esetén cseréje is zajlik.

Ez ugye fennakadásokat okozhat, és fog is. A galériánkban megmutatjuk, mire kell figyelned!

Ebben az időszakban azonnali átutalási megbízások indítása és a fizetési kérelem fogadása szünetelni fog. A bejövő azonnali átutalások vissza lesznek utasítva.

Erre a K&H-nál bankoló ügyfeleknek kell fokozottan figyelniük. A bank informatikai munkatársai június 21. (péntek) 18 órától június 22. (szombat) 18 óráig fognak karbantartást végezni.

A K&H figyelmeztet: érdemes áttekinteni a határidős teljesítéseket, például kiegyenlítő számlákat, és amennyiben szükséges, a bankszünnapok előtti munkanapon, tehát még pénteken 18 óra előtt rendezni azokat.

A zökkenőmentes bankkártyahasználat érdekében arra kérnek mindenkit, biztosítson megfelelő fedezetet bankszámláján a bankszünnapokra, valamint gondoskodjon a megfelelő kártyalimitek beállításáról, mert a jelzett időszakokban a kártyaegyenleg feltöltésére és a kártyalimitek módosítására nem lesz lehetőség a telefonos ügyfélszolgálaton sem.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*