Nyomj egy lájkot ha még emlékszel rá! Már 23 éve nincs köztünk! Így néz ki ma HOFI sírja!

23 éve nincs köztünk a legendás humorista, de felesége, Ildikó képtelen beletörődni a veszteségbe. [ ]

Ildikó, Hofi özvegye ma is ugyanúgy szereti férjét, ugyanott él és ugyanazok a tárgyak veszik körül, mint amikor még élt a párja. A Bors cikke szerint Hofi 1990-ben esett át egy infarktuson, és a rehabilitáció után Kecskemétre került, ahol a Repülőorvosi Vizsgáló és Kutató Intézetben Dr. Remes Péter kezelte. A szakember 12 évvel hosszabbította meg az életét, amiért Hofi az utolsó pillanatig hálás volt neki.

Ildikó 1995-ben ismerte meg a humoristát, aki emlékei szerint ekkor már nem égette két végén a gyertyát, ami az infarktusáig jellemző volt rá.

„Tény, Gézának volt hedonista időszaka. Rengeteget dolgozott, keveset pihent, össze-vissza evett, ivott” – mesélte a lapnak a humorista özvegye, aki szerint Hofi mindent megtett, hogy szakítson ezzel az életmóddal.

Aztán 2001 novemberében katéterezni kellett a szívét a Szabolcs utcai kórházban. Özvegye szerint nem lett rosszul, nem is mentővel vitték a kórházba, és miután a professzor megvizsgálta, azt mondta, minden rendben az egészségével. „Aztán Géza áprilisban meghalt. A szervezete eddig bírta. Megállt a szíve. Ha nyolcvanöt évesen történik, azt mondom, rendben. De hatvanöt évesen?” – tette fel a kérdést Ildikó.

Az utolsó napon semmi sem utalt a közelgő tragédiára. A házaspár Visegrádra autózott a nyaralójukba, az utat végigénekelték. Útba ejtették kedvenc éttermüket, így aztán nem is jutottak el a hétvégi házukig. Az elhúzódó látogatás után inkább hazaindultak, és Hofi otthonában még egy sor telefonhívást lebonyolított a barátaival. Aztán egyszerűen örökre elaludt.

„Április tizedikén, szerdán hajnalban állt meg a szíve. Kimondani is szörnyű. Géza elfáradt. Úgy halt meg” – zárta megrázó visszaemlékezését Ildikó.

forrás

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*