Nyomj egy lájkot ha emlékszel még az Angyalbőrben sorozatra! Nézd meg hogy néznek ki most a szereplők:

Angyalbőrben: A Kultikus Sorozat és Szereplőinek Sorsa

Az Angyalbőrben sorozat varázsa

Sokakat ültetett a képernyők elé az 1990-es Angyalbőrben sorozat, melynek főcímdala, az „Angyalbőrben minden kicsit más”, máig emlékezetes. Kevesen tudják, hogy a sorozat forgatását 1988-ban kezdték el, de csak a rendszerváltás után került adásba, és a szocializmushoz köthető kifejezéseket utószinkronnal távolították el.

Több főszereplő nincs már köztünk

  • Usztics Mátyás (Karádi János őrmester): A szakasz kiképzőtisztjét alakító színész 2017-ben hunyt el, amikor a gyilkos kór néhány hét alatt legyőzte.
  • Bárdy György (Tabajdi Gábor ezredes): A laktanyaparancsnok megformálója szép kort élt meg, 2013-ban, 92 évesen távozott az élők sorából.
  • Végvári Tamás (Kardos István százados): Négy nappal 73. születésnapja előtt, 2010-ben halt meg.
  • Hollósi Frigyes (taxisofőr): A sorozat taxisofőrjét alakító színész 2012-ben, 71 évesen hunyt el daganatos betegség következtében.

Mészáros Zoltán (Urbán)

A sorozat főhősét, a labdarúgóból lett taxisofőrt, aki épp sorkatonai szolgálatát teljesíti, Mészáros Zoltán játszotta. A Gór Nagy Mária Színitanodában végzett színész a kilencvenes években a Szolnoki Szigligeti Színházban és több erdélyi társulatban is fellépett. 2000-ben Németországba költözött, és 2011 óta a müncheni T-ATER társulatában játszik. Magyar produkciókban is feltűnik, rendez is, főleg kísérleti, független és dokumentumfilmeket. Legutóbb 2019-ben, a „Don Juan kopaszodik” című tévéfilm főszerepében láthattuk. Egy németországi kiadó gondozásában közel tucatnyi magyar nyelvű hangoskönyve is megjelent. Az 56 éves színész kétszer nősült, első házasságából egy lánya, a másodikból pedig egy fia és két lánya született.

Szerednyey Béla (Rabó)

Szerednyey Béla alakította a szerb származású katonát. A 62 éves színész már negyven éve a Madách Színház társulatának tagja. Olyan sikerdarabokban láthattuk, mint a „Mamma Mia!”, a „Mary Poppins” vagy a „Páratlan páros”. Jelenleg az „Aranyoskám” című musicalre készül, melynek premierjét szeptemberre tervezik. A tévénézők a „200 első randi” című sorozatban láthatták, ahol a főszereplő édesapját, Gézát formálta meg. A színész 2014 óta boldog házasságban él 17 évvel fiatalabb nejével, Szilviával.

Görög László (Dezsőke)

A szószátyár Szabó Dezsőkét Görög László alakította, aki közel négy évtizedes pályafutása során számos vidéki és fővárosi színházban játszott. 2016 óta a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja. Olyan darabokban szerepel, mint „A velencei kalmár”, a „Hegedűs a háztetőn” vagy a „Francia rúdugrás”. Sorozatban utoljára 2019-ben, a „Cseppben az élet” című produkcióban láthattuk. A mozivásznon 2019-ben, a „Szép csendben” című filmben tűnt fel. 1991-től 2003-ig Hernádi Judit élettársa volt, jelenlegi párja Czakó Julianna színésznő, akivel 2017-ben házasodtak össze, és még abban az évben egy kislányuk született.

forrás

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*