Megérkeztek Magyarországra is a 80 négyzetméteres hőszigetelt MODUL házak, 1,8 millió forintért! Így lehet olcsón lakásod!

Magyarországon is megérkeztek az 80 négyzetméteres, kiválóan szigetelt családi házak, amelyeket mindössze 1,8 millió forintból lehet elkészíteni néhány nap alatt.

Az építőiparban mindig is fontos volt azoknak a megoldásoknak a fejlesztése, amelyek gyorsan, költséghatékonyan és hosszú élettartamú épületek létrehozását teszik lehetővé.

Egy friss innováció most Magyarországon is elérhetővé vált, köszönhetően egy Ukrajnából ide települt cégnek. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy csupán 1,8 millió forintból egy 100 négyzetméteres, kiválóan szigetelt családi házat építsünk néhány nap alatt.

Az új technológia alapja a speciális, tűz- és vízálló, lélegző, újrahasznosított műanyagból készült panelek alkalmazása. Ezeknek a paneleknek számos előnye van:

Hosszú élettartam: A panelek tervezett élettartama több mint 90 év, ami a hagyományos építési módszerekkel készült házakéval is felér vagy azt meghaladja.

Költséghatékonyság: Az előregyártott paneleknek köszönhetően az építési költségek jelentősen csökkennek.

Gyorsaság: A felépítés csupán 4-5 napot vesz igénybe, már elkészített beton alapra. Ez hatalmas időmegtakarítást jelent a hagyományos építkezéshez képest.

Környezetbarát: A panelek gyártása során kevesebb hulladék keletkezik, ráadásul a hőszigetelésnek köszönhetően energiahatékony otthont kaphatunk.

Kiváló szigetelés: A panelekben található légbuborékoknak köszönhetően a hőszigetelés kiváló, felér egy 30 cm-es hagyományos szigeteléssel. Emellett nem penészednek, ami hozzájárul az otthon kényelméhez és egészségességéhez.

Sokoldalúság: Bár a panelek korlátozzák a személyre szabhatóságot, a rendszer több tucat különböző típusterv közül kínál választási lehetőséget.

Az új technológia nem csak előnyökkel bír. A hagyományos téglaépítésű házaknál szinte bármilyen változtatás elképzelhető a tervezés során, addig ezeknél a paneleknél a költségvetés alacsonyan tartása érdekében korlátozottabbak a lehetőségek.

A panelek árát tekintve 1,8 millió forintból már felállítható egy ilyen otthon, azonban fontos megjegyezni, hogy ebben az árban még nincs benne a gépesítés. Viszont a speciális fűtési és hűtési rendszer már az alapcsomag részét képezi, így egy korszerű, energiahatékony otthonnal gazdagodhatunk.

Mutatunk néhány képet az egyik elkészült ház belső interiorából:

Minimalista letisztult nappali, háttérben a konyha és egy külön étkező

Az egyik halószoba, világos színekkel

A konyhasziget, igazi amerikai konyha

Amikor építkezésről, otthonteremtésről beszélünk, a legtöbb ember számára az anyagi költségek jutnak eszébe elsőként.

A munkaköltségek jelentős részét képezik egy építkezés teljes költségvetésének, ám az új technológiával készülő házak esetében ez jelentősen csökkenthető.

Az előregyártott panelek használatával az építési folyamat lényegesen gyorsabbá válik, ami közvetlenül befolyásolja a munkaerő-költségeket. A rövidebb építési idő miatt kevesebb munkaórát kell fizetni, amely hatalmas megtakarítást eredményez.

Ezenfelül az új technológiával készült házak minimális karbantartást igényelnek. A speciális, újrahasznosított műanyagból készült panelek nem penészednek és ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

Így a ház tulajdonosának nem kell aggódnia a rendszeres javítások, festések miatt, amelyek hagyományos házak esetében jelentős költségekkel járnak.

A tető kialakítása is egyedülálló: előre elkészített, lapos formájú, ami több előnnyel is jár. Egyrészt kevesebb alapanyagot igényel a kialakítása, ami költséghatékonyabbá teszi az építkezést. Másrészt a lapos tető ideális alapot biztosít a napelemek felszereléséhez. Ezzel nem csak a környezetet kímélhetjük, hanem hosszú távon jelentős megtakarítást érhetünk el az energiaköltségeken.

Összefoglalva, az új technológia nem csak a kezdeti beruházás során kínál költséghatékony megoldást, hanem hosszú távon is megtérülő befektetést jelent a tulajdonos számára.

Az olcsóbb munkaköltség, a minimális karbantartási igény és az energiatakarékos megoldások mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a technológia egyre népszerűbbé váljon az otthonteremtők körében.

Összességében ez a technológia egy ígéretes megoldás lehet azoknak, akik gyorsan, költséghatékonyan és környezetbarát módon szeretnének otthont teremteni. Egy olyan otthont, amely nem csak a jelen generációnak kínál menedéket, hanem a következő generációknak is.

Forrás

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*