Közleményt adott ki a Nébih – Ha te is vettél ilyet a Tescoban, NE EDD MEG!!!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn közölte, hogy a Tesco-Global Zrt. visszahívta a forgalomból az 500 grammos, TS vörös vesebab elnevezésű termékét.

A visszahívás oka, hogy a termékben határérték feletti növényvédőszer-maradékot találtak.

Érintett termékek

A visszahívás a 2025. július 6-i minőségmegőrzési idejű vörös vesebabra vonatkozik. A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy az érintett élelmiszert ne fogyasszák el. A Tesco üzletekben bármelyik ilyen termék visszavihető, és az árat blokk nélkül is visszatérítik.

Vásárlói tájékoztatás

A Tesco-Global Zrt. és a Nébih egyaránt hangsúlyozza, hogy a vásárlók egészségének védelme érdekében az érintett termékek fogyasztása kerülendő.

Azok, akik már vásároltak a jelzett minőségmegőrzési idejű vörös vesebabot, visszavihetik azt bármely Tesco áruházba, ahol az árát blokk bemutatása nélkül is visszatérítik.


A Nébih felhívása

A Nébih folyamatosan ellenőrzi az élelmiszerek biztonságát, és szigorúan fellép a szabálytalan termékek forgalmazása ellen.

A hivatal kéri a lakosságot, hogy az érintett vörös vesebab terméket ne használják fel, és haladéktalanul vigyék vissza a vásárlás helyére.

Az élelmiszerbiztonság fontossága

Ez az eset is rámutat az élelmiszerbiztonság fontosságára, és arra, hogy a fogyasztók biztonsága érdekében a hatóságok szigorú ellenőrzéseket végeznek.

Az élelmiszerlánc szereplői, beleértve a kereskedőket és gyártókat, felelősséggel tartoznak azért, hogy termékeik megfeleljenek a jogszabályi előírásoknak és a fogyasztók egészségét ne veszélyeztessék.

Visszavitel és további információk

Az érintett vörös vesebab terméket bármelyik Tesco üzletbe vissza lehet vinni, ahol az árát blokk nélkül is visszatérítik.További információkért a vásárlók a Tesco ügyfélszolgálatát is felkereshetik. Az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos friss információk a Nébih honlapján érhetők el.

Az eset arra figyelmeztet, hogy érdemes mindig figyelmesen ellenőrizni a termékek minőségmegőrzési idejét és az élelmiszerbiztonsági híreket, hogy elkerüljük az esetleges egészségügyi kockázatokat.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*