Kiadták a riasztást: Jön a 40 fokos kánikula EZT NÉZZÉTEK: 😮

40 fokot közelíti a forróság!

Kedd

Szinte zavartalan napsütés várható, kizárt a csapadék. 36-37 fok körül alakul a hőmérséklet délután, tehát délen akár 38-39 fok is lehet. Az ÉK-i szél csak néha élénkülhet meg.

Szerda és csütörtök [ ]

Igazi nyaralóidőre van kilátás, sok napsütéssel, eső nélkül. Fokozódik a hőhullám, hiszen a legtöbb helyen már 35 fok feletti értékeket mutathatnak a hőmérők, a Dél-Alföldön esély van 40 fokos forróságra is!

Riasztás van érvényben!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. 7 vármegyére narancssárga, 5 vármegyére pedig citromsárga figyelmeztetést adott ki a nagy meleg miatt. A napi középhőmérséklet 27 és 25 °C felett alakulhat ezeken a területeken. Mutatjuk térképen az érintett vármegyéket:

Itt lesz a legnagyobb hőség hétfőn Fotó: met.hu

Továbbra is érvényben van a harmadfokú hőségriasztás!

Mint arról már beszámoltunk Müller Cecília, országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendel el az ország egész területére 2024. július 7-én (vasárnap) 00 órától 2024. július 12-én (péntek) 24 óráig. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság felhívja a lakosság és az országban tartózkodók figyelmét, hogy a tartósan fennálló meleg megviseli a szervezetet, ezért fokozottan figyeljünk a megfelelő folyadékpótlásra, kerüljük a megerőltető fizikai munkát, és pihenjünk többet.

forrás

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*