Karsai Dániel olyan intelligens módon küldte el a francba Szakács Megafon-os Pityukát, hogy azt nem teszi zsebre

” Az elmúlt napokban több helyről elhangzott, hogy az életről csak Isten dönthet. Ebben a kontextusban kissé meglepő módon az orlis szx is felmerült. Most erről szeretném kifejteni az álláspontomat. 

Én vallásos vagyok. Hiszek abban, hogy egy felsőbb entitás teremtett minket. Ugyanakkor a teremtés nem lenne teljes a szabad akarat nélkül. Ha nem tudunk elkövetni jót és rosszat egyaránt, nem lenne értelme a létezésnek. 

Tegyük fel, hogy az életvégi döntés meghozatala “rossz”. Evilági, azaz jogi eszközökkel megtiltani akkor sem lehet. Az Isten által adott szabad akaratot nem lehet korlátozni. [ ]

Sokan most az asztalra csaphattak. Micsoda? Ezen az alapon akkor engedélyezzük a gyilkosságot, gyerekek abuzálását, a korrupciót? Természetesen nem. A mások sérelmére elkövetett “rosszat” nem szabad hagyni. Sok esetben jogi eszközökkel is fel kell ellene lépni. De ha más nem sérül, mint az életvégi döntések meghozatala esetében, úgy a szabad akarat nem akadályozható.

Ez Isten és ember ellen való vétek lenne. És súlyos emberi jogi sérelem. Az elmúlás ugyanis az élet része. Tehát az elmúlás: létkérdés. Az Alaptörvény egyik legszebb mondata szerint a létezés alapja az emberi méltóság. Aminek integráns része az önrendelkezési jog. Ami kiterjed az elmúlás idejének és módjának megválasztására is.

Összefoglalva Isten és az emberi jog is azt mondja: szabadságot mindenkinek!

Mindenkinek szép napot kívánok. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Németország, reszkess.” 

Távozik a közéletből a nyugtatót ajánló megafonos

„Elismerem, hatalmas butaság volt, amit mondtam, sosem szabadott volna, és bárcsak vissza tudnám csinálni, de sajnos ezt már nem tehetem” – írta Szakács István, a Megafon győri influenszere szombati Facebook-bejegyzésében.

Szombaton a közösségi oldalán a Megafon győri influenszere kijelentette, hogy őszintén sajnálja a történteket. „Nem is értem, hogy jött ki ilyen belőlem” – tette hozzá.

Az intenzív TikTok-élőzés rosszat hozott ki belőlem, nem jó a mentális egészségemre. Ezért most egy jó darabig (talán örökre) visszavonulok a közéleti kommentártól!

– fogalmazott Szakács István.

„Még egyszer bocsánatot szeretnék kérni Karsai Dánieltől, családjától és minden olyan embertől, akiben minősíthetetlen kijelentésem megbotránkozást keltett!” – tette hozzá az influenszer, aki egyike volt azoknak, akik részt vettek a Megafon képzésein, és a civil életéből kilépve készített videókat a kormány üzeneteinek közvetítésére.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*