ITT az újabb pofon! BRUTÁLISAN drágul a magyarok KEDVENC élelmiszere! – Hatalmas a felháborodás miatta:

BRUTÁLISAN drágul a magyarok KEDVENC étele – Hatalmas a felháborodás miatta: Az elmúlt négy évben drámai mértékben emelkedett a kenyér ára Magyarországon, és már az uniós átlagot is meghaladja. A béremelések és az egyéb költségemelkedések miatt több pékség tervez további áremeléseket – közölte az RTL Híradó.

Az árak emelkedését Nagy István agrárminiszter a Kormányinfón a háborúra és az Unió Oroszország elleni szankcióira vezette vissza, kijelentve, hogy mindenhol emelkedtek az árak. Hangsúlyozta, hogy bár a drágulás Magyarországon drága volt, korábban nálunk volt a legolcsóbb az Európai Unióban. Az agrárminiszter szerint az emelkedett energiaárak is hozzájárulnak a dráguláshoz. Azonban Raskó György agrárközgazdász szerint az állam is részesedik a kenyér árából. Egy kiló kenyér árából a búza körülbelül 50-60 forint, míg az adók 160-170 forintot tesznek ki.

Kifejtette, hogy a kormány nem mondhat le az adóbevételekről, különösen akkor, amikor nagyobb költségvetési hiányra számítanak, mint tervezték. Csizmadia Lajosné, a Csizmadia és Társai Kft. pékség ügyvezetője szerint további áremelkedésekre lehet szükségük a béremelések és az üzemanyagárak növekedése miatt. Bár eddig még nem emelték az árakat, az elkövetkező időben valószínűleg erre lesz szükségük. A kenyér árának további emelkedése komoly kihívás elé állíthatja az embereket, különösen azokat, akiknek alacsonyabb a jövedelme. A folyamatos áremelkedés miatt az élelmiszerköltségek növekedése a mindennapi megélhetést is nehezebbé teheti.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*