Innen ismerheted fel, hogy gyulladás van a szervezetedben!

A gyulladás a szervezet természetes és komplex reakciója különféle irritáló ágensekre, mint a károsodott sejtek, kórokozó betolakodók, allergén anyagok és egyebek. Ez a védekező mechanizmus része, amely azért történik, hogy az ok eliminálódjék, és a test visszatérhessen normál állapotába.

A gyulladásnak két fajtája ismert, az akut és a krónikus. Az akut hirtelen válaszreakció, amely az immunrendszert is mozgósítja és viszonylag gyors gyógyulást eredményez, a krónikus viszont hosszabban áll fenn és drasztikus sejt és szöveti változásokat okozhat.

A gyulladás együtt jár fájdalommal, látható vörösséggel, duzzanattal, melegséggel, csökkent mobilitással (rendszerint az ízületeket érintő esetben), bizonyos funkciók csökkenésével, kiesésével az érintett testrészek, szervek esetében.


Krónikus gyulladás alatt a következőkből is előfordulhat néhány: láz, kiütéses láz, mellkasi és hasi fájdalom, fáradtság, bőrkiütés.

Javasolt kezelési módok

A kezeléshez az elsődleges lépés, hogy megtudjuk, mi a gyulladás pontos oka, különösen, ha krónikus gyulladásról van szó. A diagnózis után figyelni kell a krónikus betegség alakulását.

Elengedhetetlen a megfelelő tápanyagbevitel, a finomított szénhidrátok, cukros ételek és italok, feldolgozott élelmiszerek, gyorséttermi kaják kizárása. Bizonyos gyógynövényeket is érdemes segítségül hívni, mint a gyömbér, kurkuma, izsóp. A szakértői segítség elengedhetetlen.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*