Íme a városok, ahol már meg is nyerte a választást a Fidesz

Egyes magyar városokban már biztos, hogy a Fidesz győzedelmeskedett, míg másutt meglepő módon háttérbe szorultak. Különösen Pest vármegye településein figyelhető meg, hogy a kormánypárt nem indul polgármesteri posztért, vagy ha indul is, nem a szokásos néven teszi ezt – tudatta a 24.hu.

Az idei önkormányzati választásokon is tapasztalhatók hasonló jelenségek, mint öt évvel ezelőtt. Számos nagyobb lélekszámú városban a kormánypárti polgármester kihívó nélkül indul, vagy csak a szélsőjobboldal állít ellenjelöltet. Különösen Pest vármegyében jellemző, hogy a Fidesz nem indít polgármester-jelöltet, vagy nem a megszokott néven teszi ezt.
Kihívók nélküli győzelmek

Néhány városban már a választás reggelén nyilvánvaló volt, hogy a Fidesz polgármesterjelöltje nyer, mivel nem volt kihívója. Ilyen városok közé tartozik Kiskőrös, ahol Domonyi László Mihály, Dabas, ahol Kőszegi Zoltán, Tiszafüred, ahol Ujvári Imre, és Mezőkövesd, ahol Fekete Zoltán a polgármester. Ezekben a városokban a kormánypárti politikusok már legalább tíz éve vezetik a várost.

Szoros versenyek és új kihívók

Kiskunhalason a Fidesz jelöltje, Fülöp Róbert, csupán a Mi Hazánk új jelöltjével, Bús Józseffel versenyez. Mátészalkán a fideszes Hanusi Péter a Mi Hazánk jelöltjével, Szathmári Lajos Sándorral méri össze erejét.

Balatonfüreden az ellenzék új erőre kapása figyelhető meg, ahol a hatodik ciklusára készülő fideszes Bóka Istvánnak több kihívója is akadt. Az MSZP–DK–Párbeszéd szövetség által támogatott Szalai Gábor indul ellene, aki 2019-ben csak szoros versenyben maradt alul.
Monoron a fideszes Darázsi Kálmánnak ezúttal négy kihívója van: a DK-s Magdics Mónika, a Mi Hazánk részéről Lendvay Endre, valamint egy lokálpatrióta és egy független jelölt is indul.

Hajdúnánáson a fideszes Szólláth Tibor öt évvel ezelőtt kihívó nélkül maradt, idén azonban az Összefogás Hajdúnánásért ernyőszervezet MSZP-s Bódi Juditját támogatja. Azonban Szólláth Tibor helyett Nagyné Legény Ildikó indul a Fidesz színeiben, míg Szólláth a párt kompenzációs listáját vezeti.
Települések, ahol a Fidesz nem indít jelöltet

Akadnak olyan városok, ahol a Fidesz egyáltalán nem indít polgármester-jelöltet, jellemzően olyan településeken, ahol öt éve fájó vereséget szenvedtek. Ilyen városok közé tartozik Siófok, Sajószentpéter, Hatvan, Tiszaföldvár, Veresegyház, Gödöllő, Abony, Százhalombatta, Cegléd, Gyömrő, Göd és Dorog.

A választási eredmények alakulása továbbra is izgalmasnak ígérkezik, és még sok meglepetés várhat ránk a következő órákban.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*