Hatalmas változás jön a bankkártyáknál – MINDENKIT ÉRINT!!!

A Mastercard új, generatív mesterséges intelligencia alapú technológiát vezet be, hogy hatékonyabban lépjen fel a csalásokkal szemben, jelentette be a cég.

Az új fejlesztés szinte minden bankkártya-tulajdonost érint, és célja, hogy növelje a kártyabiztonságot világszerte.

A Mastercard szerint a csalók évente több millió bankkártyaszámot lopnak el különféle módszerekkel, mint például kémprogramok és rosszindulatú szoftverek segítségével. Ezek az adatok gyakran a dark weben végzik, ahol további visszaélésekhez használják fel őket.

A cég mostantól generatív mesterséges intelligenciát alkalmaz, hogy még hatékonyabban és gyorsabban azonosítsa a kompromittált kártyákat, így a bankok azonnal letilthatják azokat.A cég közleménye szerint az új technológia a korábbinál gyorsabban dolgozza fel a tranzakciós adatokat, és figyelmeztet az új, összetett csalási mintákra.

A prediktív technológia lehetővé teszi, hogy a jövőbeni tranzakciókat megvédjék az újonnan megjelenő fenyegetésekkel szemben.

A generatív mesterséges intelligencia az alábbiak révén védi meg a veszélyeztetett tranzakciókat:

  • A kompromittált kártyák felderítési arányának megduplázása: Az új technológia kétszer olyan gyorsan képes azonosítani a veszélyeztetett kártyákat, mint korábban.
  • A hamis pozitív eredmények csökkentése: A technológia akár 200 százalékkal csökkenti a hamis pozitív eredmények számát a kártyák ellenőrzése során, így a bankok pontosabb információkkal dolgozhatnak.
  • A veszélyeztetett kereskedők azonosításának gyorsítása: A kompromittált kereskedők azonosítása 300 százalékkal gyorsabbá válik, így gyorsabban be lehet avatkozni a csalások megelőzése érdekében.

A Mastercard fejlesztéseinek köszönhetően a bankok gyorsabban és pontosabban figyelmeztethetnek a veszélyeztetett kártyákra, amelyeket letilthatnak és új kártyát bocsáthatnak ki helyettük.A folyamatos nyomon követés révén a kompromittált kártyákkal megkísérelt tranzakciókat azonnal észlelhetik és kezelhetik, így tovább csökkenthető a csalások száma és növelhető a kiberbiztonság.

Ez a fejlesztés tovább erősíti a bankkártya-tulajdonosok bizalmát a pénzügyi rendszerek iránt.

A Mastercard új technológiájával jelentős lépést tesz a digitális csalások elleni harcban, tovább védve a kártyabirtokosokat és biztosítva a pénzügyi ökoszisztéma integritását.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*