Ha nem ismered ezt a 10 trükköt, akár kétszer akkora is lehet a fűtésszámlád!

Létezik egy pár okos praktika, melyeket, ha betartunk, akkor sokkal alacsonyabb lesz a fűtésszámlánk. A téli nagy hidegekben bizony egyáltalán nem mindegy, hogy

mennyire van meleg a lakásban, ha plusz 2-3 fokkal tudjuk növeli a hőmérsékletet, akkor az már nagy előrelépés. Főleg úgy, hogy közben a számláink nem nőnek.

Ezeket a trükköket, érdemes mindenkinek kipróbálnia!

1.A meleg nagy része a falakon keresztül távozik, főleg akkor, ha nincsenek rendesen szigetelve. Tegyünk a

fűtőtestek mögé egy-egy nagyobb alufóliadarabot, és így megakadályozhatjuk, hogy a meleg kimenjen a lakásból. A fólia visszaveri a meleget.2.Ha régi fa ablakaink vannak, próbáljuk meg minél jobban szigetelni őket. A réseket tömítsük szilikonnal, így megakadályozhatjuk, hogy a szél bejöjjön, és a meleg kimenjen.

3.A termopán ablakok esetében ellenőrizzük, hogy a téli funkcióra legyenek állítva. Ha mi magunk nem

tudjuk, akkor hívjunk szakembert. Nagyon sokat számít ez a praktikus funkció a meleg szempontjából.


4.Tegyünk az ablakok közé ablakpárnákat. Könnyen elkészíthetjük otthon is ezeket, a világhálón számtalan mókás ötletet találhatunk. Így megakadályozhatjuk, hogy a hideg levegő bejöjjön a lakásba.

5. Használat után a sütő ajtaját hagyjuk nyitva. A bentről kiáramló meleg levegő kellemes hőmérsékletet varázsol a lakásba.6.Kis praktikus melegítőt készíthetünk néhány teamécses segítségével. Gyújtsuk meg 4-5 mécsest, majd fedjük le őket egy virágcseréppel, úgy, hogy közben a cserepet támasszuk fel valamivel. Ezzel a

módszerrel akár egy kisebb szobát is kifűthetünk.

7.Ha kint süt a nap húzzuk szét a sötétítőket, hogy felmelegedjen a szoba. Viszont, abban a percben, ahogy elmegy a nap, húzzuk vissza a sötétítőt, hogy bent maradjon a lakásban a meleg.

8. Télen ajánlott sokkal vastagabb szőnyegeket, és sötétítőket használni.


9.Vigyázzunk, hogy a fűtőtestek előtt ne legyen semmi bútor, hiszen ezek visszaszorítják a meleget. A nagyobb szekrényeket húzzuk a fal mellé, hogy szigeteljenek.

10. Tusolás, fürdés után hagyjuk nyitva a fürdőszobaajtót, hogy a meleg kiáramoljon a lakás többi részébe is.

Szerző: tudasfaja.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*