GYÁSZ – Elhunyt a csodálatos színész, összetörtek a rajongók

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 88. évében elhunyt Donald Sutherland Emmy- és Golden Globe-díjas színész.

A szomorú hírt fia, Kiefer Sutherland osztotta meg a közösségi médiában egy érzelmes posztban. A rajongók a világ minden tájáról kifejezték együttérzésüket a Sutherland családjának, biztosítva őket a támogatásukról.

Sutherland csütörtökön hunyt el Miamiban, a halálhírét a Creative Artists Agency erősítette meg a Varietynek. A színész olyan ikonikus filmekben szerepelt, mint A piszkos tizenkettő, a Ne nézz vissza!, a Kelly hősei és az Éhezők viadala filmek.

Egy gazdag életmű

Donald Sutherland mögött több mint fél évszázados munkásság áll, melyben emlékezetes hősöket és antihősöket játszott, de rengetegszer láthattuk romantikus szerepekben is. Legutóbb Az igazság emberei: Bass Reeves című, 2023-as sorozatban vállalt szerepet.Bár a szerepei miatt sosem jelölték őt Oscar-díjra, 2018-ban megkapta az életműdíjat. Ezen felül számos Emmy- és Golden Globe-díjjal ismerték el a tehetségét. Sutherland sokszínű és mélyreható előadásai miatt a filmtörténet egyik meghatározó alakjává vált.

Kiefer Sutherland érzelmes búcsúja

Donald Sutherland fia, a szintén színész Kiefer Sutherland, a közösségi oldalán emlékezett meg édesapjáról. Az 57 éves színész egy régi, közös képet osztott meg, amelyen még kisgyermekként öleli őt az édesapja. “Fájó szívvel közlöm a hírt, miszerint az édesapám, Donald Sutherland elhunyt.

Úgy vélem, ő volt az egyik legfontosabb színész a filmtörténetben. Sosem riadt vissza egy szereptől, legyen az jó, rossz vagy éppen csúf. Imádta, amit csinált, és csinálta, amit imádott, és ennél többre senki sem vágyhat. Teljes életet élt” – írta Instagramon Kiefer.

Egy világ gyászol

A színész halálhíre mélyen megrázta a rajongókat és a filmipar szereplőit egyaránt. Sutherland gazdag pályafutása és kivételes tehetsége örökre nyomot hagyott a filmvilágban.Emléke örökké élni fog azok szívében, akik valaha is látták a munkáját, és azokéban is, akik csak most kezdik felfedezni a művészetét.

Donald Sutherland egyedülálló tehetségével és elkötelezettségével méltán vált a filmipar ikonikus alakjává. Emléke és munkássága örökké inspirációként szolgál majd a jövő generációi számára. Nyugodjon békében.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*