Furcsa gázszámlát kaphat rengeteg magyar háztartás: nem elírás, tényleg ennyit kell fizetni

A meleg tél miatt újraszámolják a gázszámlákat: a szolgáltatók úgynevezett sávkorrekciót hajtanak végre, azaz a korábban piacin elszámolt mennyiséget visszaárazzák.

Ezeket a számlákon „korrekciós tételként” lehet megtalálni.

„300 köbméter gázt fogyasztottam mégis csak 16 ezer forintos számlát kaptam, nincs itt valami tévedés?” – tette fel valaki a kérdést egy gázszámlákkal foglalkozó Facebook-csoportban. Ám az Infostart által kiszúrt poszt szerint nem történt elírás, reális számlát kapott a kérdező. A hozzáértők szerint ennek az az oka, hogy meleg volt a tél, emiatt a gázszolgáltatók a korábbi számlákat is korrigálják. Természetesen azokat nem írják át, de az akkor kapott kedvezmény nagyobb lesz és ezt most érvényesítik.

Úgynevezett sávkorrekciót hajtanak végre, azaz a korábban piacin elszámolt mennyiséget visszaárazzák. Ezeket a számlákon „korrekciós tételként” lehet megtalálni. A szakemberek egyébként azt mondják, ha marad ez az időjárás, akkor működik az a logika, hogy a melegben kisebbek lesznek a számlák, sőt, a korábban versenypiaci áron kifizetett fogyasztást is „visszakaphatja” a fogyasztó.

Forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*