Ezt figyeld a kezeden, megmutatja rákos leszel-e

Magyarországon a halálozási okok második helyén a daganatos megbetegedések

állnak. Évente több mint 70 ezer új daganatos beteget fedeznek fel. A leggyakoribb és a legpusztítóbb daganat még mindig a tüdőrák.

Férfiaknál a prosztata-, és a fej-nyaki rákos betegségei, míg nőknél a vastagbélrák, a tüdőrák valamint az emlőrák száma mutat némi emelkedést.

A daganatos betegségeknél különösen fontos a megelőzés, a rendszeresen elvégzett ön- és szűrővizsgálatok, valamint a megfelelő életmód sokat segíthet a daganatok megelőzésében, illetve korai

felfedezésében, azaz nagymértékben javítják a gyógyulási esélyeket! Mindezek mellett fontos odafigyelni testünk jelzéseire, és ha bármilyen – daganatra specifikus – figyelmeztető tünetet észlelünk, akkor haladéktalanul orvoshoz fordulni!

Minden rák típus különböző tünetekkel jár, így a kezelések és a terápiák is eltérőek lehetnek. Azonban van egy dolog, amely minden rák típusnál ugyanaz, az első tünetek a tenyéren jelennek meg. 

A brit kutatók felmérést végeztek a rák diagnosztizálásával kapcsolatban és arra a következtetésre jutottak, hogy a kéz az egyetlen olyan testrész, amely minden rák típus esetében figyelmeztető jeleket küld.

Mivel a kezünkkel végzünk szinte minden munkát, tevékenységet, így bizonyos sérülések, elváltozások normálisnak mondhatóak. Abban az esetben viszont, ha a kezünk nincs komolyabb fizikai terhelésnek kitéve, az alábbi néhány dologra mindenképp figyelnünk kell!

A megmagyarázhatatlan eredetű duzzanatok, repedések, a bőrkeményedések valamilyen rendellenesség jelei. Sajnos nagyon sok ember figyelmen kívül hagyja ezeket a tüneteket, de mégis ajánlott lenne egy szakemberrel kizárni a lehetséges kockázatokat. Egy dolgot nagyon fontos még az elején leszögezni: a korai felismerés akár az életünket is jelentheti!

Szerző: tudasfaja.com

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*