EZ már háború! Magyar teljesen kikelve, EZZEL állt most elő a tegnap esti ATV-s botrány után – KAPASZKODJ

Hétfő este botrány lett abból, hogy Magyar Péter kivonult az ATV Egyenes beszéd című műsorából, miután a műsorvezető, Rónai Egon szembesítette azzal, hogy valótlan állításokat tett a csatornáról. Az ATV azóta nyilvánosságra hozta azt is, hogy valójában hány alkalommal keresték Magyar Pétert az utóbbi hetekben. A Tisza Párt alelnöke időközben újabb támadást indított a csatorna ellen. Mint írtuk, a Tisza Párt vezetője az ATV Egyenes beszéd című műsor vendége volt hétfőn. Rónai Egon rögtön egy váratlan ajándékot adott át Magyar Péternek (az ügy közvetlen előzménye az volt, hogy Magyar Péter a vasárnap esti eredményvárós beszédében szóvá tette, hogy nem hívták be az ATV műsorába). Rónai Egon váratlan ajándékkal készült. A történtekre reagált a csatorna, és azóta a politikus is.

A csatorna hosszú dokumentumban gyűjtötte össze, hogy az elmúlt időszakban összesen hányszor foglalkoztak a Tisza Párt alelnökével, valamint hányszor hívták meg vendégként (amely meghívásokat ő nem fogadott el). Magyar Péter végül egy heves szóváltás után felállt, és kivonult a stúdióból.

Rónai Egon váratlan ajándékkal készült. A történtekre reagált a csatorna, és azóta a politikus is.

Az adásban nem lehetett látni, mi van a neki átadott dokumentumban, azonban az ATV azóta egy cikkben leírta, mit adtak át Magyar Péternek. A Tisza Párt alelnöke korábban azt mondta, hogy március 28. és május 3. között egyszer sem hívták be az élő adásba. Ehhez képest az ATV közléséből az derült ki, hogy

MAGYAR PÉTERT AZ UTÓBBI HÓNAPOKBAN LEGALÁBB 18 ALKALOMMAL KERESTÉK, EZEN BELÜL PEDIG AZ EMLÍTETT IDŐSZAKON BELÜL IS KAPOTT HÁROM MEGKERESÉST. A csatorna szerint a politikust telefonon és SMS-ben egyaránt próbálták elérni (gyakran a sajtósán keresztül), hogy menjen be az Egyenes beszédbe vagy a csatorna Start című műsorába, de a sok megkeresésre nem is kaptak reakciót tőle.

Ezzel együtt, mint az ATV írja,

MAGYAR PÉTER HÉT ALKALOMMAL SZEREPELT AZ ATV ÉLŐ ADÁSÁBAN MÁRCIUS 13. ÓTA.

Az Egyenes beszédben a mostani adás előtt kétszer is volt: május 31-én, valamint június 7-én este, másfél nappal a választás előtt. Az utóbbi beszélgetés egyébként szintén elég feszültre sikeredett, Magyar Péter meglehetősen nyers stílusban beszélt a műsorvezetővel, Szöllősi Györgyivel, és többek közt propagandacsatornának nevezte az ATV-t (ami – az eredményváros beszéd mellett – hozzájárulhatott ahhoz, hogy hétfő este így alakultak a dolgok).

A csatorna továbbá azt is megjegyezte, hogy április 20. óta (vagyis az utóbbi 51 napban) minden híradójukban napi szinten legalább kétszer foglalkoztak Magyar Péterrel vagy a Tisza Párttal.

Magyar Péter újabb támadást indított az ATV ellen
A Tisza Párt alelnöke hétfő este egy posztban már reagált a történtekre, majd másfél órával később közzétett egy újabb bejegyzést, amelyben azt írta:

Abban hibáztam, hogy elhittem, hogy egy korrekt interjút akarnak készíteni. Többet nem fog előfordulni. Messzire elkerülöm a Fidesz házitelevízióját.

Ezután – minden további magyarázat nélkül – megosztott „néhány információt” az ATV-ről, annak tulajdonosáról, Németh Sándorról, és ezen a ponton személyeskedésbe ment át a csatorna munkatársaival szemben is, mivel nyilvánosságra hozta a vallási hovatartozásukat is (valamint az egyik szerkesztőről, Morvay Péterről közölte, hogy III/III-as ügynök volt a szocializmus idején).

Forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*