Egy ország rendült meg! Hát mégis igaz, amit ma reggelt közzétettek Koltai Róbertről

Most jött a rendkívüli hír Koltai Róbertről! A hír sajnos igaz… A sors kegyetlen próbatétel elé állította Koltai Róbertet, aki egy rendkívül bonyolult és veszélyes beavatkozáson esett át: agyműtéten. Rejtélyes tünetek gyötörték, amelyek elől az orvosok is tanácstalanok voltak, hol egy jóindulatú daganatra, hol a rettegett Parkinson-kór árnyékára gyanakodva.

A járás képessége elhagyta, minden lépés gyötrelem volt számára, olykor még a járókeret segítségével sem tudott mozogni. Az a pillanat, amikor tavaly, a Bujtor István Filmfesztiválon életműdíjat vehetett át, csupán ülve képes volt elfogadni a kitüntetést, mélyen szívszorító volt. A Parkinson-kórra felírt gyógyszerek nem hoztak megváltást; ám az orvosi zsenialitás végül fényt látott a sötétben: kiderült, hogy a baj forrása nem a Parkinson-kór, hanem az agyvíz áramlásának zavara a koponyában. Az agyvíz nyomása az agyszövetre és egy létfontosságú idegcsoportra súlyos tüneteket okozott, beleértve a járás és beszéd képességének elvesztését.

A műtét kimenetele bizonytalan volt, egy sorsdöntő beavatkozás, amely során egy shuntet helyeztek be, hogy normalizálják az agyvíz áramlását. A műtét utáni napon már csodálatos javulást tapasztaltak mozgásában, és állapota rohamosan fejlődött. Beszéde és mozgása napról napra jobb lett, és most, a 79 éves Koltai Róbert büszkén állíthatja, hogy legyőzte a vészterhes időszakot, és újra az öreg önmaga. A színész legendás visszatérését a 24.hu dokumentálta, egy olyan történetet mesélve el, ami a remény erejét és az emberi szellem diadalát hirdeti.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*