Csak óvatosan a mag nélküli dinnyével, durva dolog derült ki róla!

A mag nélküli dinnye egy időben igen nagy sztár volt, aztán mintha kissé alább hagyott volna a virágkora. Mi lehet az oka, hogy nem tértek át teljes mértékben a mag nélküli változat termesztésére a világ kertészei? A dinnyét imádjuk, de valóban kissé macerás megszabadulni a rengeteg magjától!

Szeretnéd, ha mindig tudnál olyan dinnyét vásárolni, aminek nincsenek magjai? Nagyon praktikus lenne, viszont egyesek szerint ez a fajta igen egészségtelen.

Lássuk, mi az igazság. Ahhoz, hogy a dinnye mag nélküli legyen, génmódosításon kell átessen, ami valljuk be, nem csak nagyon költséges, hanem a fogyasztók számára igen egészségtelen is. Ilyet is csak az ember tud kitalálni, azért, hogy ne kelljen az unalmas munkálatot, mármint a magolást elvégezze.

A mag nélküli dinnyében is van némi mag, csak éppen sokkal kisebb, éretlen magkezdemények, melyek nem igazán zavaróak, nagyrészt észre sem vesszük, úgy esszük meg.

Azok akik nagyon nem szeretnek dinnyét magozni, jó, ha tudják, hogy kutatások alapján bizonyították, hogy a mag nélküli zöldségek és gyümölcsök később, a harmadik negyedik generációnál termékenységi zavarokat okozhatnak.


Érdemes tudatosan odafigyelnünk, hogy milyen élelmiszereket viszünk be a szervezetünkbe.

Ajánlott jól meggondolni, hogy mennyire engedhetjük meg magunknak a lustaságot.

Csupán azért ne válasszuk a mag nélküli dinnyét, mert az kényelmesebb, mint a magokkal teli társa. Különben pedig az nem árt, ha néha egy-két magot lenyelünk, ugyanis a dinnyemag számos hasznos tápanyagot tartalmaz.

tudasfaja.com

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*