Borzalmas hír jött – Elhunyt a világbajnok magyar sportoló

Hetvenöt éves korában elhunyt Birtalan István (Stefan Birtalan), a kézilabdázás egyik kiemelkedő alakja, aki 1970-ben és 1974-ben világbajnoki címet nyert a román válogatottal – számolt be a szomorú hírről a gsp.ro.

Pályafutása és eredményei

Birtalan István neve egyet jelent a román kézilabda aranykorával. A korábbi klasszis balátlövőt háromszor, 1974-ben, 1976-ban és 1977-ben is a világ legjobb kézilabdázójának választották.Pályafutása során a román nemzeti csapatban 14 évet játszott, ez idő alatt 993 gólt szerzett, ezzel is hozzájárulva csapata sikereihez.

Egészségügyi problémák

Az utóbbi tíz hónapban Birtalan István súlyos egészségügyi problémákkal küzdött, különösen a májával kapcsolatosan. Állapota az elmúlt időszakban jelentősen romlott, ami végül halálához vezetett.

Öröksége

Birtalan István emlékezetes játékstílusával és eredményeivel örökre beírta magát a kézilabda történetébe. A sportág szerelmesei és a román nemzet is nagy tisztelettel és hálával emlékeznek rá.

Pályafutása során nemcsak kiváló sportolóként, hanem példaképként is szolgált a fiatalabb generációk számára.

Búcsú a legendától
Birtalan István halála mély megrendülést keltett a sportvilágban. Egykori csapattársai, ellenfelei és a kézilabda rajongói világszerte gyászolnak. Emlékét és sporthoz való hozzájárulását soha nem felejtjük el. Nyugodjon békében!

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*