Benzinárstop! Itt bejelentés a magas üzemanyag árakról, ennyiért tankolhatunk majd a kutakon!

Benzinárstop – Itt a Kormány bejelentése a magas üzemanyag árakról, ennyiért tankolhatunk a kutakon! Gulyás Gergely bejelentette, hogy újabb lépéseket várnak az üzemanyag-kereskedőktől, hogy csökkentsék az áraikat a szomszédos országok átlagához. A múlt heti árakat nézve a benzin 4, a gázolaj pedig 10 forinttal volt drágább Magyarországon, mint ami a szomszédos országok átlaga. A hét folyamán a Nemzetgazdasági Minisztérium tárgyal majd az üzemanyag-kereskedőkkel.

A hétfő reggeli kormányinfón Gulyás Gergely kijelentette, a kormány arra szólítja fel az energetikai vállalatokat, hogy tartsák magukat ahhoz a megállapodáshoz, ami éppen április-májusban jött létre a kormánnyal. Eszerint a környező országok átlagáránál többet a magyar családok sem fizethetnek. Ha a múlt heti árakat nézzük, akkor a benzin 4, a gázolaj 10 forinttal volt drágább Magyarországon. Mint ami a szomszédos országok átlaga, ezért lépéseket várnak a kereskedőktől.

Megfelelő döntéseket hoznak

Az üzemanyagárakkal kapcsolatban Gulyás még elmondta, a héten a Nemzetgazdasági Minisztérium tárgyal majd az üzemanyag-kereskedőkkel, várakozás szerint itt megfelelő döntéseket hoznak majd, és nem kell drasztikusabb lépéseket hozni. A kormánynak vannak egyébként szabályozási eszközei, de ezekkel csak a végső esetben kívánnak élni.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pénteken szintén kifejtette, hogy azonnali lépéseket vár az üzemanyag-kereskedőktől, hogy az üzemanyagárak körül kialakult elfogadhatatlan és igazságtalan helyzetet megszüntessék. Ellenkező esetben a kormány kész beavatkozni.

forrás

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*