A vietnámi operaénekes úgy énekli a ‘Hazám, hazám’ című dalt, hogy attól te is libabőrös leszel

Az operaszínpadokon és a zenei tehetségkutatók porondján egyaránt otthonosan mozgó Ninh Duc Hoang Long, a vietnámi operaénekes, újabb fejezetet nyitott a művészi pályájában. A Zeneakadémia növendékeként és a Virtuózok tehetségkutatóban szerzett tapasztalatai után most egy különleges áriával hódítja meg a közönséget, méghozzá Erkel Ferenc “Hazám, hazám” című operájának leghíresebb részletével.

Ninh Duc Hoang Long neve sokaknak ismerősen csenghet, különösen azoknak, akik figyelemmel kísérik a magyar zenei tehetségek felemelkedését. A vietnámi származású énekes a Virtuózok tehetségkutatójában tűnt fel, ahol Kukorica Jancsi dalával lenyűgözte a zsűrit és a nézőket egyaránt. Azóta eltelt néhány év, és Ninh Duc Hoang Long tovább formálja a tehetségét, most éppen az operaművészet terén.

Nem véletlen, hogy Ninh Duc Hoang Long kedvenc magyar művének éppen Erkel Ferenc “Hazám, hazám” című operájának áriáját választotta. Ez a zenei remekmű nem csupán egy díszes operadarab, hanem egy olyan alkotás, amely mély érzelmeket, hazaszeretetet és szülőföld iránti szeretetet hordoz magában. Az opera érzelmi magasságai és mélységei kihívást jelentenek még a legtapasztaltabb énekesek számára is.

Ninh Duc Hoang Long számára a zene nem csupán művészi kifejezési forma, hanem egyfajta híd is két kultúra között. A művész azt vallja, hogy Magyarországon a vietnámi kultúrát, míg Ázsiában a magyart szeretné népszerűsíteni. Az “Hazám, hazám” előadásában ez a kettősség találkozik, és a művész hitelességével, elkötelezettségével a zene iránt, valamint a művészeti kifejezésében rejlő mélységgel méltán szerezte meg a közönség elismerését.

Az érzelmek kifejezése az operaéneklésben mindig is kulcsfontosságú volt, és Ninh Duc Hoang Long nem csupán énekesként, hanem érzelemközvetítőként is tündököl. A “Hazám, hazám” előadása olyan szinten kápráztat el, hogy a nézők között libabőr garantált. A YouTube-ra feltöltött videóhoz érkező hozzászólásokból is kiderül, hogy a művész egyedi hangja és érzelmi mélysége magával ragadja a hallgatóságot.

A művész nem csupán a zenében, hanem kulturális missziójában is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Azt vallja, hogy a rivalizálás helyett erős mezőnyben kell egy művésznek helytállnia. A két kultúra ötvözése, a magyar és a vietnámi elemek harmonikus egyesítése Ninh Duc Hoang Long művészi jelenlétének egyértelmű bizonyítéka.

Ninh Duc Hoang Long előadása, különösen a “Hazám, hazám” áriája, egy különleges zenei élmény, amely nem csupán a zene iránt érdeklődőket, hanem az érzelmekre nyitott mindenkit magával ragad. Az opera varázsa a vietnámi énekes hangján keresztül még közelebb kerül a hallgatósághoz, és az érzelmi hullámokon keresztül egy kulturális utazásra invitálja a közönséget.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*