A rendőrség tette közzé Reviczky Gáborról

Az internetes vásárlás kényelmes és gyors, de sajnos néha veszélyes is lehet. Az egyik

legfrissebb áldozat Reviczky Gábor, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, aki egy

olcsónak ígért horgászorsó és távcső rendelése során csúnyán átvágva találta magát.

Az eset rávilágít arra, hogy mindannyiunknak érdemes óvatosnak lenni, és ismerni a potenciális veszélyeket az online vásárlás során.

A színész története az internetes csalók tipikus módszereit tükrözi. Reviczky egy olyan hirdetésre bukkant

a Facebookon, amely egy cég állítása szerint jubileumi akciója keretében egy 350 ezer forintos horgászorsót mindössze 36 ezer forintért árult.

Az ár túl szép volt ahhoz, hogy igaz legyen, de a színész mégis megrendelte a terméket. Amikor a csomag

megérkezett, a mosoly az arcáról is lefagyott: egy 2500 forint értékű, szakadt csomagolásban lévő orsót kapott.A figyelmeztető jelek között szerepel, ha valami túlságosan olcsónak tűnik. Az átverések gyakran azokra a

termékekre irányulnak, amelyek jelentős kedvezményekkel kerülnek értékesítésre. Ideiglenes kiárusítások és a “korlátozott készlet” reklámszövegek is gyanúra adhatnak okot.

Az is gyanús lehet, ha az eladó cég hiányos vagy gyorsan összerakott információkkal rendelkezik, vagy ha a weboldalon nem található megfelelő kapcsolattartási információ.A Reviczky által tapasztalt gondok között szerepel, hogy a rendelt távcső is messze eltért a leírástól, és csupán egy gyerekjáték volt. Ez a helyzet arra is rámutat, hogy nem csak az átverés a veszély, hanem olyan cégek is akadnak, akik szándékosan rossz minőségű termékeket küldenek a vásárlóiknak.

Az internetes átverések megelőzése érdekében fontos ellenőrizni az eladó cég hitelességét. Azok a vállalkozások, amelyek blokkolják a negatív véleményeket a közösségi média oldalaikon, valószínűleg nem tisztességesek, és próbálják elkerülni, hogy mások megoszthassák a rossz tapasztalataikat.

Az internetes vásárlás előtt mindig érdemes körültekintőnek lenni, ellenőrizni az eladó hitelességét, és ha valami túl szépnek tűnik ahhoz, hogy igaz legyen, valószínűleg az is.A biztonságos online vásárlás érdekében mindig tartsuk szem előtt a figyelmeztető jeleket, és ne hagyjuk magunkat átverni a látszólag csodás ajánlatok által.

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*