A nagy trükk, ami távol tartja tőled és az otthonodtól a kullancsokat és a rovarokat!

A kullancsok csípése nem fájdalmas, nem viszket, gyakorlatilag nem érzünk semmit közben. Éppen ezért nagyon figyelmesnek kell lenni, hogy a bőrünkbe fúródott kullancstól minél hamarabb meg tudjunk szabadulni.

Fontos, hogy alaposan vizsgáljuk át a testünk, a hajlatainkat, a hónaljunkat, amikor hazaértünk a kirándulásból. Ha lehet mindig világosszínű ruhában menjünk a természetbe, így könnyebben észrevesszük, ha kullancs mászik rajtunk.

Mikor hazaértünk, fogjunk egy ragasztószalagot, és pásztázzuk vele végig a ruhánkat. Ebbe bele fognak ragadni a kullancsok, és elkerülhetjük, hogy a bőrünkbe fúródjanak.

Nagyon hatékony megoldás lehet a borsmenta olaj is. Kirándulás előtt kenegessük be a bőrünk vele, és így erőteljes illata miatt elkerülhetjük, hogy a kullancsok ránkmásszanak.Ha érzékenyebb a bőrünk, keverjük egy kevés jojoba-, vagy olívaolajjal. A borsmenta erőteljes illata nem csak a kullancsoktól, de a szúnyogoktól, hangyáktól, és más rovaroktól is megvéd.

Nyáron feltétlenül szerezzünk be egy kevés borsmenta olajat, de egy kevés levendula olaj is jó, ha van a háznál. Nem árt tudni, hogy kullanccsal nem csak az erdőn-mezőn járva találkozhatunk, a játszótéren, parkban, de a saját udvarunkban is nyugodtan felszedhetjük. Legyünk óvatosak, mert a háziállatokra is támadnak. Ha hazaértünk a sétálásból, vizsgáljuk át a kutyánkat is.

forrás

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*