5 étel, amit ne melegíts újra mikróban, mert mérgezővé is válhat

A mikrohullámú sütő káros hatásairól már hosszú évek óta szó van, de arról mégis kevesen beszélnek, hogy melyek azok az ételek, amelyeket nem ajánlott mikróban melegíteni, ugyanis könnyen mérgezővé válhatnak ezáltal.

Íme 5 étel, amit jobb nem újramelegíteni a mikróban!

Felvágottak

Az egészségünk megőrzése és a boltban való hosszabb elállás miatt tele vannak tartósítószerekkel. Ne melegítsd fel őket a mikróban, ugyanis a nagy hő hatására ezek az összetevők sokkal károsabbak lehetnek rád nézve; az oxidált koleszterol például hosszú távon szívbetegségeket is okozhat.

Zöld levelűek
Ha szereted mondjuk a spenótot, a kelt, vagy a zellert melegítve is megenni, semmiképp ne válaszd a mikrós verziót erre, használd inkább a sütőt. Ugyanis a mikrózás, és az ezáltal kibocsátott káros sugárzás hatására a bennük lévő nitrátok (amelyek egyébként nagyon is egészségesek rád nézve) könnyedén átalakulhatnak nitrózaminokká, amelyeket viszont már rákkeltő hatású vegyületekként tartanak számon különböző kutatások alapján.

Erős paprika

Sokan nem tudják, de kifejezetten tilos a túl csípős ízeket tartalmazó ételeket mikrózni. New Yorkban egy épületet például azért kellett teljesen kiüríteni, mert egy lakó a mikróban kezdte el felmelegíteni a piros paprikát, ami nagyon erős köhögést és nehézlégzést okozott nála, majd ez szépen átterjedt a levegőn keresztül más lakásokba is.

A szoptatás elején sok anyuka választja a lefagyasztom, majd később később kiolvasztom módszert, amivel egészen addig semmi gond nincs, amíg nem tesszük a mikróba. A készülék ugyanis sosem egységesen melegíti fel az üveget, így megeshet, hogy bizonyos részein túl forró lesz, míg más pontjain hideg marad.

Főtt tojás
Mindegy, hogy a héjával vagy anélkül, de semmiképp sem szabad a főtt tojást a mikróban újramelegíteni. A nagy meleg hatására ugyanis a tojás belsejében elkezd felhalmozódni a hő, ami ahhoz vezet, hogy a tojás akár szét is robbanhat!

tudasfaja.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*