1 perce érkezett! Újabb repülő zuhant le Magyarországon – Rendőrök és a tűzoltók a helyszínen

A pilótát ezekben a pillanatokban mentik a helyszínen.

A Bors úgy értesült, hogy a vitorlázórepülő éppen a Pest vármegyei Sóskút fölött repült át, amikor – eddig ismeretlen okokból kifolyólag – zuhanni kezdett, majd a földbe csapódott.


A rendőrök és a tűzoltók is a helyszínre értek. A gép nem lakott, hanem ipari területre zuhant Fotó: Bors Lapunk úgy értesült, hogy a gépen egy ember, a pilóta utazott, aki a gépével nem lakott területre, hanem a helyi ipari park területére zuhant le, így más nem sérült meg a balesetben. A helyszínre azonnal rohantak a mentősök, tűzoltók és a rendőrök is, akik ezekben a percekben is biztosítják a helyszínt, ahogyan jelen pillanatban is zajlanak a mentési munkálatok. Úgy tudjuk, hogy a gépet vezető pilóta a helyzethez képest szerencsésen megúszta a balesetet, és könnyebb sérülésekkel hagyhatta el a roncsot. Egyelőre azonban nem tudni pontosan, hogy mi okozhatta a balesetet. Ezért lapunk az üggyel kapcsolatban felkereste a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot és az Országos Mentőszolgálat munkatársait is, válaszuk esetén cikkünket frissítjük.

Sajnos nem ez volt az egyetlen hasonló eset az elmúlt napokban: június 23-án a Dunakeszi Reptér közelében zuhant le vitorlázó repülőjével a 17 éves Viktória. Bár Vikit súlyos koponyasérüléssel azonnal kórházba szállították, végül már nem tudták megmenteni az életét; míg vasárnap, június 30-án két vitorlázó repülő ütközött össze Nyíregyháza környékén. A két gép nagyjából egy kilométeres magasságban rohant egymásba, a pilóták pedig még szerencsére időben ki tudtak ugrani belőlük. Végül egy 70 év körüli férfit könnyebb sérülésekkel, míg egy 50 év körüli férfit megfigyelés miatt szállítottak kórházba.

Forrás

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*